İçeriğe geç

Umut Adan 15 Mart’ta Bisahne’de!

Şarkı yazarı ve yorumcu Umut Adan 20 yıl İtalya’da yaşadıktan sonra, dünyanın bir orasında, bir burasında doldurduğu çuvalını boşaltarak yazdığı oyunu Büyük Yalnızlığa Devam ile izleyicinin karşısında. Bu sadece bir oyun mu, konser mi, performans mı yoksa hepsi mi?

Geçtiğimiz sene sahnelediği  ilk on oyunun ardından Bitiyatro sahnesi için hazırlıklara başlayan Umut Adan, anlat-çal tekniği ile sahnelediği performansta ele aldığı temaları hem kendi şarkıları hem de dünyadan getirdiği örneklerle tamamlayarak yeni bir sanatsal kombinasyona yöneliyor.

Siyasetten, sanata, dünyanın dertlerinden ülkemizin tasalarına, tanıyıp sevdiği canlardan, dünyayı boşa yormuş insafsızlara kadar, olay ve insanları anlatıyor Umut Adan. Pasolini’nin dünyasını, Mahzuni’nin mızrabını, Neil Young’ın mızıkasını, De Andre’nin anarşisini,  Fikret Kızılok’un dehasını ‘songteller’ olarak kardeşçe paylaşıyor sahneden. ‘Büyük Yalnızlığa Devam’da komedi yaparım diyerek çıktığı yolda, kendisini gayet dinamik dramların ortasında bulma sıkıntısını,  bulunduğu sahneden karşısındaki seyirciye yayıyor.

15 Mart 2024 Cuma akşamı saat 20:30’da Bisahne’de seyirciyle buluşacak  “Büyük Yalnızlığa Devam” oyununun biletleri tiyatrolar.com.tr’den ve Bisahne gişesinden temin edilebilir.

Bilet al

Bisahne İletişim  0532 6836542/ 0212 2440247

Kategori:Uncategorized