İçeriğe geç

“En Uzun Gecenin En Kısaları” nın İlk Gösterimi Gerçekleşti!

cılarını seyircileriyle
buluşturmayı, fikir i kısa filmler ve
belgesellerle devam edecek. Sadece festivaller ve sinema okulları
kapsamında paylaşılan kısa filmler ve belgeseller düzenli olarak
Bitiyat

21 Aralık Cuma , EN UZUN GECENİN EN KISALARI adlı Kısa film ve belgesel gösterimlerimizin ilki gerçekleşti. Kısa film olarak Ferhat Özmen’in “Beyoğlu Sineması” ve Deniz Telek’in “Gümüş” filmleri, belgesel olarak ise Engin Türkyılmaz’ın “Gözyaşı Yolu” Bitiyatro seyircilerine gösterildi . Gösterimden sonra yönetmenlerimiz Ferhat Özmen, Deniz Telek ve Engin Türkyılmaz, seyircilerden gelen soruları yanıtladılar.

Seyirci yönetmen ilişkisinde bir fikir alışverişi olarak devam eden söyleşinin moderatörlüğünü Bitiyatro kurucusu ve sahibi Laçin Ceylan yaptı. Yönetmenler, seyircilerin tema, yapım koşulları, oyuncu yönetimi ve bakış açılarına ilişkin soruları yanıtladılar.

Kısa film ve belgesel günleri, bu alandaki üretimleri seyirci ile birlikte yaşama ve bu türleri tercihte bir izleme alışkanlığının yanısıra, izleme zevki oluşturmayı amaçlıyor. Aynı zamanda yaratıcılarını seyircileriyle buluşturmayı, fikir paylaşımlarını, bu türlerle ilgilenen ve yapmak isteyenleri de yapanlarla bir araya getirmeyi hedefliyor.


Bitiyatro 21 Aralık akşamı başlattığı gösterimlere bundan böyle her ay, “UZUN GECENİN KISALARI” adı altında, yeni kısa filmler ve belgesellerle devam edecek. Sadece festivaller ve sinema okulları kapsamında paylaşılan kısa filmler ve belgeseller düzenli olarak Bitiyatrobisahne’de kendilerine yeni bir mecra bulabilecek. Bitiyatro
alışkanlığı edinmiş tiyatro seyircisine aynı zamanda film izleme alanı
sunmak da amaçlar arasında.

Kısa film ve belgeselerin gösterimleri için yönetmenlerin ve yapımcıların başvurularına açık olan Bitiyatro, gösterimler sonunda söyleşi ve paylaşım olanağı da sunuyor . UZUN GECENİN KISALARI’nın ikincisi 26 Ocak Cumartesi günü saat 19.00 ve 20,30 olmak üzere iki ayrı etap ve iki ayrı konuda gösterim , söyleşi sunuyor.


Yaşasın kısalar ve yaşasın belgeseller !
İyi seyirler diliyoruz .
Laçin Ceylan

Kategori:Uncategorized