İçeriğe geç

Nisan Ayı Programı

Laçin Ceylan ve Nihat İleri yönetiminde çalışmalarına devam eden Bitiyatro, sezonun son oyunlarıyla Nisan ayında gösterimlerine devam ediyor.

 

Kadının kurban değil, fail olduğu oyun ”Etna – Bedendeki Kuyular” 7 Nisan Cumartesi ve 27 Nisan Cuma 20.30’da seyircisiyle buluşacak. Christine Sohn’un yazıp yönettiği oyunda Laçin Ceylan ve Nihat İleri rol alıyor.

 

Sophie, acı çekenlerin ve kurbanların tarafını tutar. Kendi yarattığı dünyada onları savunur ve onlara yardım eder. Öfkelidir. Sophie, dünya üzerinde ayrıcalıklı olanlara karşılık, acılarına seyirci kalnınanları, kendi yarattığı dünyada adeta velayetine alır. Kurban olmasına göz yumulan, seyirci kalınanların intikamını almak ister. Son derece yalnızdır.

Seyirci kalan, kalbinin en derin noktalarına kadar zalimdir!

 

 

Prömiyerini 2017 Aralık ayında gerçekleştiren Bitiyatro’nun yeni oyunu ”Hiç mi Bir Şeyim Yok” 14 Nisan Cumartesi 20.30, 21 Nisan Cumartesi 20.30, 28 Nisan Cumartesi 20.30’da Bisahne’de izleyenleriyle buluşacak. Ünlü İngiliz yazar ve düşünür Edward Bond’un yazdığı, Laçin Ceylan’ın yönettiği oyunda Fatih Dokgöz, Evren Kardeş ve Adıhan Şentürk rol alıyor.

İnsani olan tüm yanların yasak edilmesi üzerine, “henüz olmayan bir yer”de geçen oyun, bir çiftin yasaklarla kısıtlı bir alanda kendilerine yabancılaşması üzerine kurulu.

 

Nasıl mı? Evli bir çiftin, totaliter rejimin koşulları ve disipliniyle bezenmiş olan hayatları hiç beklemedikleri bir anda ters yüz olur. Yaşadıkları mekanda, sandalyelere ve masaya bile hakim olmak imkansız hale gelmiştir…

 

 

Murat Taşkent’in yazdığı, Defne Şener Günay ve Turan Günay’ın rol aldığı tek perde müzikli ciddi komedi ”Muallak” ise 27 Nisan Cuma 20.30’da seyirci karşısında olacak. Bir çiftin tanışma ve beraberlik süreçlerini aynı matematik fakat farklı duygularla ele alan oyun Defne Şener Günay’a Küçük Sahne En iyi Komedi Kadın Oyuncusu ödülünü de kazandırmıştır.

”Kelimelerin içi boşaldı cümleler kendimizi ve çevremizi kandırmak için bir araç haline geldiler. Zamanın iktidarı içinde bilinçsizce çırpınarak oyalanıyoruz beyhude yaşıyoruz. Taleplerimiz bitmiyor hiç. Hep daha fazlasına ihtiyaç duyuyoruz. Alışkanlıklarımızı gereksinimlerimize yeğ tutuyoruz. An içinde ya geçmişe hayıflanıyoruz ya da anlar ayağımızın altından kayıp giderken gelecek hayalleri kuruyoruz. Slogan haline gelmiş bize ezberletilen kalıplarla yollarımızı bulacağımızın zannına kapılıyoruz. Oysa ta en baştan söylediklerimizle yaptıklarımız birbirini tutmuyor ki!”

 

Oyun biletleri Biletix üzerinden veya Bisahne gişesinden temin edilebilir.

 

Bisahne : 0212 244 02 47 – 0532 262 49 29

Kategori:Uncategorized