İçeriğe geç

Bitiyatro Mart Ayı Programı

Laçin Ceylan ve Nihat İleri yönetiminde çalışmalarına devam eden Bitiyatro, Mart ayında sevilen oyunlarıyla izleyicileriyle buluşmaya devam ediyor.

Prömiyerini Aralık 2017’de gerçekleştiren Bitiyatro’nun yeni oyunu ‘’Hiç Mi Bir Şeyim Yok’’ 3 Mart Cumartesi, 7 Mart Çarşamba, 10 Mart Cumartesi, 25 Mart Pazar ve 28 Mart Çarşamba günleri seyircisiyle buluşacak.

 

Edward Bond’un yazdığı, Laçin Ceylan’ın yönettiği oyunda, Fatih Dokgöz, Evren Kardeş ve Adıhan Şentürk rol alıyor. İnsani olan tüm yanların yasak edilmesi üzerine, “henüz olmayan bir yer”de geçen oyun, bir çiftin yasaklarla kısıtlı bir alanda kendilerine yabancılaşması üzerine kurulu.

 

Nasıl mı? Evli bir çiftin, totaliter rejimin koşulları ve disipliniyle bezenmiş olan hayatları hiç beklemedikleri bir anda ters yüz olur. Yaşadıkları mekanda, sandalyelere ve masaya bile hakim olmak imkansız hale gelmiştir…

Murat Taşkent’in yazıp yönettiği, Defne Şener Günay ve Turan Günay’ın rol aldığı tek perde müzikli ciddi komedi ‘’Muallak’’ 21 Mart Çarşamba ve 24 Mart Cumartesi sahnede olacak.

Evliliğin aşamalarını aynı matematikle fakat farklı duygularla yorumlayan oyun Defne Şener Günay’a 2017 yılında komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü de kazandırdı.

‘’Kelimelerin içi boşaldı cümleler kendimizi ve çevremizi kandırmak için bir araç haline geldiler. Zamanın iktidarı içinde bilinçsizce çırpınarak oyalanıyoruz beyhude yaşıyoruz. Taleplerimiz bitmiyor hiç. Hep daha fazlasına ihtiyaç duyuyoruz.’’

 

Bitiyatro’nun ilk oyunu olan ve sahnelerde 10.yılını kutlayan ‘’Etna – Bedendeki Kuyular’’ ise 8 Mart Perşembe Bisahne’de olacak. Christine Sohn’un yazıp yönettiği oyunda Laçin Ceylan ve Nihat İleri rol alıyor.

Sophie, acı çekenlerin ve kurbanların tarafını tutar. Kendi yarattığı dünyada onları savunur ve onlara yardım eder. Öfkelidir. Sophie, dünya üzerinde ayrıcalıklı olanlara karşılık, acılarına seyirci kalanları, kendi yarattığı dünyada adeta velayetine alır. Kurban olmasına göz yumulan, seyirci kalınanların intikamını almak ister. Son derece yalnızdır.

Seyirci kalan, kalbinin en derin noktalarına kadar zalimdir!

Sevilen tiyatro gruplarından ”Kabile Sahne” 4 Mart Pazar 18.00’da Bisahne’ye konuk oluyor. Barış Yücedağ’ın yazıp yönettiği oyun, enterasan bir lokantada garsonların birliğini ve başlarından geçen komik durumları anlatıyor.

Oyun biletlerine Bisahne gişesinden ve Biletix üzerinden ulaşılabilir.

Bisahne : 02122440247 – 05322624929

Kategori:Uncategorized